За нас

„Биомет“ ЕООД е основано през 1991 година, а през 1997 година е основано и дъщерното дружество „Глобал Биомет“ ЕООД. Основен предмет на дейност и за двете дружества, е транспорта – превоз на товари и пътници. 

Освен централния офис в град София, разполагаме със свои офиси в Париж и Барселона. Те са ключови единици в организационната ни структура и гарантират високо качество на предлаганите услуги.

От самото начало наш водещ принцип е да работим изключително и само с нова техника. За покупката на влекачи, автобуси и полуремаркета разчитаме на утвърдени имена в бранша - „Скания“, „Шмитц Каргобул“, „Макола“, „О.М.Е.П.С“, „Шварцмюлер“, „Вилиг“, „Бергер”, „Шеро” и други.

Автопаркът ни е съставен от стандартни бордови ремаркета, мега-трейлъри, “double-deck” ремаркета, цистерни за превоз на течни горива и LPG, хладилни ремаркета, различни видове влекачи, както и автобуси. Всичките ни транспортни средства отговарят на стандарта EURО VI, както и на най-новите европейски стандарти за транспорт. 

Гаранционното обслужване на транспортните средства се извършва от фирмите-производителки. За текущата и извънгаранционна поддръжка притежаваме собствена гаражно-ремонтна база с голяма площ, разположена на територията на област София-град. Базата включва авторемонтен сервиз, оборудван със специализирана техника, ведомствена бензиностанция, автомивка и офиси. Поддържаме и квалифициран технически екип и мобилен сервиз, осигуряващи 7/24 поддръжка на територията на България и съседните държави. Всичко това допринася за намаляване до минимум престоите на превозните средства в следствие на технически аварии и за поддържане на постоянно високо качество на предлаганите услуги, което е и стабилната основа на нашата добра репутация вече повече от 25 години.

Друга наша основна дейност, която започнахме през 2004 г., е логистиката. В края на 2005 година изградихме и пуснахме в действие голям дистрибуционен център в град Севлиево. Това стана в сътрудничество с „Идеал Стандарт Интернешънъл“ - едно от водещите имена в производството на санитария и фитинги в световен мащаб  и беше направено с цел съхранение и разпределяне за транспорт в Източна и Западна Европа на готовата продукция на заводите на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ в град Севлиево.